zaterdag 21 maart 2009

Portret in Dotpaint!

Dit is het eindresultaat van een portret in dotpaint. Frappant is het feit dat deze mevrouw enige tijd geleden is heengegaan, dat is me verteld na het overhandigen van het schilderij en het lijkt wel een ode aan deze persoon met het aura dat zich bevind rond de figuur. Puur toeval of .........
Een kennis vroeg me om haar moeder te schilderen in dots omdat ze mijn werk mooi vond. Ik vond het een uitdaging maar toch begon ik met een klein hartje omdat dit de eerste keer was dat ik zoiets aannam.

Ik heb eerst een tekeningschets gemaakt en van daaruit ben ik begonnen. Het hoofd en het gezicht leek mij het moeilijkste en daar ben ik dan ook mee gestart.

Het haar vond ik tegelijkertijd een uitdaging en fascinerend omdat er verschillende kleuren in verwerkt waren.


Na het vorderen van het werk kreeg ik meer vertrouwen. Achteraf gezien is dit echt meegevallen maar ik zou toch enkele aanpassingen aanbrengen.

Ik had het mezelf niet gemakkelijk gemaakt door een gevarieerde foto met zovele details te dotpainten.


Hieronder ziet u het portret van de vrouw. Het centraal staan van de figuur was voor mij belangrijk. De rest was achtergrond.

Ben je zelf geinteresseerd om uw portret of een mooie foto te laten dotpainten, stuur mij een berichtje en vraag vrijblijvend een offerte. Denk eraan om uw mailadres op te geven!

Geen opmerkingen: